Workshops Kinderyoga en Ouder- en Kindyoga

foto 2-3

Kinderyoga & Ouder en Kindyoga workshops worden -afentoe- op verzoek gegeven.

Wat is kinderyoga?
Een leuke, speelse en vooral respectvolle manier van in- en ontspanning die kinderen de kans biedt de dagelijkse prikkels en indrukken te kunnen verwerken.
Concreet betekent dat: actieve (dieren)yoga oefeningen, klimmen, klauteren.
Ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen.
Zintuigen aanspreken.

Hierdoor leren kinderen hun eigen lichaam -nog- beter kennen en ze leren wat hun grens is en dat deze door anderen gerespecteerd wordt.
Ze leren de drukte van de (school)dag van zich af te zetten en zich weer op te laden. Hyperactieve kinderen raken hun overtollige energie kwijt en krijgen meer rust.
Ieder kind is anders en dus uniek.

Ouder en Kindyoga
Even alle aandacht voor elkaar. Elkaar op een andere manier ontdekken. Samen op reis gaan, elkaar liefdevol aanraken en masseren.
Creatief bezig zijn. Fysiek bezig zijn. Stilte ervaren. Ontspanning ervaren. Plezier maken.

De workshops zijn gericht op de interactie tussen jou en je kind en het helpt om het (basis)vertrouwen in elkaar te versterken via oefeningen, liedjes, houdingen, massages, aanraakspelletjes en meditaties.
Het is fijn om met je kind te ontspannen, zelf weer even kind te mogen zijn en samen plezier te maken.

We zingen, spelen en dansen, heerlijk samen!
We werken met verhalen, rijmpjes en versjes en muziek.

Het gaat vooral om het plezier in ontdekken en ervaren. Het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen zal zeker worden gestimuleerd want er is ruimte voor eigen inbreng, fantasie en creativiteit.

Natuurlijk zijn bij de Ouder en Kindyoga workshops ook opa’s en oma’s, ooms, tantes en andere familieleden van harte welkom!

INFO OVER WORKSHOPS
Klik hier om je in te schrijven of voor meer informatie.